onsdag 20 juli 2016

Isla Isabela 2 dagar

Hej hjärtan

Idag var resdag. Vi lämnade Floreana med 150 invånare (i byn) och åkte två timmar speedboat till Isabela som är den största ön. Resan skulle tagit 1 timme och 40 minuter ifall vi inte stött på ett stim med delfiner på vägen. Och vilken show vi fick! De hoppade och gladde sig. Vilka entertainers. Nya djur idag har varit lava ödla, pingvin, uggla, rocka och delfin.

Vi kom iland vid mysiga Puerto Villamil. På väg mot campingen fick vi varsin matsäck att ta med till Volcan Sierra negra vilken har den näst största kratern i världen efter ngorogoro i Afrika (stavning oklar). Mäktig syn med molnen liggande över kanten. Skönt med en ordentlig vandring som tog ca 2,5 timme.

Sena eftermiddagen spenderades på stranden där vi försökte oss på lite bodysurfing. Något varmare i vattnet idag.
Antal öl: 2st

Dagen i procent:
Resa 45%
Gå bland molnen (ej metafor) 15%
Flörta 5%
Kroppssurfing 10%
Förbannad på duschjäveln 30%
---

Dag 2 på Isabela

Tänker på kvällstidningarnas löp "Det galna vädret" när jag är här. Öarna med sina variationer skapar små mikroklimat här och var. Vår camp ligger i höglandet och är således betydligt kallare än nere vid havet. Men inte bara det såklart. Här är molnen hemskt lokala. Vid gårddagens vandring gick vi t.ex. mitt i molnen.

Idag var tidig morgon igen (har en känsla av att det kommer var det varje morgon). Först sköldpaddornas breeding centre (är för trött för att komma på det svenska uttrycket). Här fullkomligt kryllade det av galapagossköldpaddor i alla åldrar. Till och med foster i flaskor. Vidare därifrån fanns en fin gångväg genom flamingolaguner. Jag förstår verkligen inte vilken nytta evolutionen hade med att göra dem så rosa, kan någon svara på det?

En av de största enskilda utgifterna den här semestern var utflykten till los Tuneles, en snorkligsplats genom häftiga lavaformationer. Vi var fyra i gruppen som valde detta istället för liknande los Tintoreros. Nya djur idag bestod av flamingo, sjöhäst, guld-rocka och plattryggad galapagossköldpadda. De hade blivit räddade från en av öarna som haft ett vulkanutbrott för några år sedan och man kunde se brännmärken på deras skal. Los Tuneles bjöd på 1,5 timmes sammanhängande snorkling. Som tur var hade vi våtdräkt på oss denna gång.

Efter snorklingen hade vi 2-3 timmar att döda i Puerto Villamil. Dessa spenderade jag på att leta efter kaffe, tvätta håret på salong samt ta en öl med danskjävlarna. Efter 4 dagar utan ordentlig hårtvätt och bad i saltvatten kändes det rimligt med denna investering. Gissa om gruppen var något avundsjuk på min hårtvätt när jag berättade om det till middag! Som om att jag fuskat i spelet "livet".

Dagen i procent
15% mat som kom in 2 timmar efter vi kommit till restaurangen.
20% rockor i formation
1% sjöhäst (det var knappt så att jag såg den)
50% sköldpaddor (både i havet och på land)
7% nytvättat hår
7% förstoppning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar