torsdag 21 juli 2016

Santa Cruz dag 1

Hej

Ytterligare en resdag. Denna gång från Isabela till Santa Cruz i speedbåt på hård sjögång. Mina tabletter, postafen, fungerar briljant mot sjösjuka dock.

När vi gick iland åkte vi direkt till jättesköldpaddor igen. Denna gång var de på privat mark och några av de största och också äldsta paddorna fanns. Set kanske verkar som att vi bara ser sköldpaddor och ödlor hela tiden !ed tanke på bilderna jag lägger upp, men faktum är att de är enklast att fotografera eftersom de inte är så snabba. Bilder på fåglar är svårare att få skärpa i tull exempel. På samma privata marker som sköldpaddorna fanns lavatunnlar. Hela Galàpagos är ju lavaöar och spåren finns både ovan jord men även under. Det var häftigt att se mem även lite läskigt. 1991 försvann en isrelisk turist på dessa marker och det var först så jordägaren upptäckte tunnlarna. Förmodligen hade hon trillat ner i en av dem. Dock är kroppen inte funnen. Tunnlarna var coola men ljussättningen värdelös för fotografering.

Lunchen var den godaste på länge här på vår nya campingplats.
Eftermiddagen spenderades på Charles Darwin research center där vi fick se lite nya varianter av jättesköldpaddor. Bland annat visades en nära släkting till lonesome George, sadelback tourtoise. Sadel på spanska är Galàpago så ni kan gissa hur öarna fått sitt namn.

På middagsstället fick jag höra lite svenska från andra turister vilket var skönt. Kvällen här på campingen har bestått av spelet maffia runt lägerelden.

Dagen i procent
2% inflation i jättesköldpaddor
28% resa
10% souvenirshopping
10% fotograferingslära med Eddie
10% ligga sked med Joanna i vårt lilla tält
10% öronproppar
20% espressemester
10% lägereld och spela maffia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar